Share

Met Salobreña als startpunt kun je volop de omgeving verkennen. Je begint natuurlijk met de super leuke audiotour in Salobreña zelf.

Check ook de Facebookgroep Costa Tropical Senderisimo / hiking zij organiseren elke zondag en donderdag een mooie wandeling!

Wil je meer? Klik dan op de link hieronder. De kilometers staan vermeld!

http://es.wikiloc.com/rutas/senderismo/espana/andalucia/salobrena

Salobreña is behalve een pittoreske kustplaats ook een idyllische uitvalsbasis voor wandelliefhebbers.

De diversiteit van het landschap rond Salobreña maakt elke wandeling bijzonder. Van de weelderige suikerrietvelden in de laaglanden tot de uitdagende bergpaden in de Sierra Nevada, prachtige Lecrin Vallei, de Alpujarras, er is voor elk wat wils. De routes leiden door charmante oude Moorse dorpjes, langs ruïnes van kastelen en door avocado- en mangoplantages, die een rijkdom aan culturele en natuurlijke schatten onthullen.

De kustlijn van de Costa Tropical staat bekend om haar ongerepte stranden en verborgen baaien, die alleen te voet bereikbaar zijn. Wandelen langs de kust biedt de mogelijkheid om te genieten van de serene schoonheid van de zee, met af en toe een duik in het kristalheldere water om af te koelen.

Bovendien is het microklimaat van de regio, met meer dan 320 zonnige dagen per jaar en milde temperaturen, ideaal voor wandelingen in elk seizoen. In de lente en herfst, wanneer de natuur tot leven komt in een explosie van kleuren en geuren, zijn de wandelingen bijzonder betoverend.

De combinatie van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en het aangename klimaat maakt wandelen vanuit Salobreña aan de Costa Tropical een onvergetelijke ervaring. Het is een kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, te verbinden met de natuur en de authentieke Spaanse cultuur te omarmen in een van de meest betoverende hoeken van Andalusië.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)