by Eva

Share

2,7 min readCategories: Activiteiten, Eten en drinken, MotrilBy

Share

Ahoy, liefhebbers van fijne dranken! Zet koers naar de glinsterende kusten van Moril en Salobreña en ontdek een schat die zelfs Jack Sparrow zou benijden: Ron Montero. Duik met ons in het rijke verhaal van deze legendarische rum en ontdek waar je deze Spaanse nectar kunt bemachtigen.

De oorsprong: zuikerzoet en zonnig

Het begon allemaal in 1963 toen Francisco Montero Martín besloot dat het tijd was om een rum te produceren die de essentie van zijn geliefde Costa Tropical vastlegde. Vanuit de overvloedige suikerrietvelden werd melasse geproduceerd, en het was deze zoete basis die het begin markeerde van Ron Montero. Onder de warme zon van de Costa Tropical en met de passie van Francisco, werd een rum geboren die de harten (en glazen) van velen zou veroveren.

Van veld naar fles

Elke fles Ron Montero draagt het erfgoed van generaties vakmanschap. Het destillatieproces is een zorgvuldige dans van traditie en innovatie. Van het fermenteren van de melasse tot het rijpen in eiken vaten, elke stap verzekert dat Ron Montero een smaak heeft die zowel rijk als verfijnd is.

Heden: een wereldwijde legende

Ron Montero is niet langer alleen het geheim van de Costa Tropical. Deze rum heeft internationale erkenning gekregen en wordt geprezen om zijn zachte afdronk en rijke aroma. Of je nu houdt van een eenvoudige rum-cola of een verfijnde rum on the rocks, Ron Montero is de perfecte keuze.

Waar te koop?

Je hoeft geen piratenkaart te volgen om deze schat te vinden! Ron Montero is beschikbaar in vele slijterijen en gespecialiseerde winkels in Spanje. Voor internationale liefhebbers is deze rum ook online te bestellen bij diverse webshops. En natuurlijk, als je ooit in Motril of Salobreña bent, mis dan niet de kans om de Ron Montero distilleerderij zelf te bezoeken voor een echte authentieke ervaring!

Met deze betoverende mix van geschiedenis en hedendaagse flair, nodigt Ron Montero je uit voor een zintuiglijke reis die je niet snel zult vergeten. Proost!

Rondleiding

De distilleerderij biedt gratis rondleidingen aan het publiek van dinsdag tot en met zaterdag om 12.00 uur. Deze rondleidingen zijn een geweldige kans om meer te leren over het rumproductieproces en de geschiedenis van de distilleerderij. Voor het plannen van een bezoek is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Dit kan via e-mail of telefoon​​.

De openingstijden van de distilleerderij zijn van 9:00 tot 14:00 uur en van 15:30 tot 18:30 uur​

​Het is belangrijk om te noteren dat deze tijden kunnen variëren, dus het is aan te raden om de meest actuele informatie te controleren voordat je een bezoek plant. Voor grotere groepen of bezoeken op andere datums is het nodig om een formulier op hun website in te vullen​.

Het adres van Ron Montero is Camino de la Vía s/n, 18600 Motril (Granada), Spanje. Voor meer informatie of om een reservering te maken, kunt u contact opnemen via telefoonnummer (+34) 958 600 183 of e-mail naar visitas@ronmontero.com​ ​.

Dit bezoek is een fantastische ervaring voor liefhebbers van rum en iedereen die geïnteresseerd is in de traditionele productiemethoden van deze populaire drank. Met zijn diepe wortels in de lokale geschiedenis en cultuur, biedt Ron Montero een authentieke en educatieve ervaring die zeker een blijvende indruk zal achterlaten.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)