Tijdens een ontspannende dag in de Lecrin Vallei, waar we genoten van het rondrijden en wandelen met kind en hond door het landschap, kwam ik bij het gezellige Restaurant Los Naranjos in Melejis / Melegís ook wel Melexis.

Wat direct opviel, was de kindvriendelijkheid van het restaurant – een speeltuin! Onze bijna vierjarige dochter was meteen verkocht en wilde niets liever dan daar spelen. Tussen het spelen door hebben we gelukkig ook nog kunnen genieten van het heerlijke eten.

Authentieke sfeer en culinaire verwennerij

Los Naranjos, geleid door chef-kok Jose Manuel Vallejo, bestaat al sinds 1988 en biedt een menu dat rijk is aan lokale gerechten met een nadruk op citrusvruchten. Het menu wisselt per seizoen en met 99% van de gerechten glutenvrij – dankzij het gebruik van rijstmeel – is dit restaurant een uitkomst voor mensen met glutenintolerantie. Ik vond er prima vegetarische gerechten. De zelfgemaakte desserts, zoals mandarijn- of citroenmousse en sinaasappeltaart, zijn een ware traktatie.

Kindvriendelijkheid en toegankelijkheid

Wat Los Naranjos extra aantrekkelijk maakt voor families, is de aanwezigheid van een speeltuin. Mijn dochter kon er naar hartenlust spelen terwijl ik genoot van het eten en het uitzicht. Het restaurant biedt ook voldoende parkeergelegenheid, wat het bezoek extra gemakkelijk maakte.

Een kleine teleurstelling

Een klein minpuntje was dat onze zeer rustige en vriendelijke hond Eliv, ondanks het uitnodigende terras, niet welkom was. We hebben uiteindelijk een plekje in de schaduw aan het hekje van de speeltuin gevonden, ik heb haar daar even geparkeerd in haar mand en een bak water. Ondanks deze teleurstelling was het eten voortreffelijk en de speelgelegenheid voor kinderen een groot pluspunt. Het feit dat onze hond niet op het terras mocht of op het terrein maakte dat ik toch niet zo op mijn gemak zat te eten. Ik liep elke paar minuten naar het hek om te kijken hoe het met mijn hond ging. Volgende keer laat ik of mijn hond thuis (maar dat doe je helaas meestal niet als je gaat wandelen in de vallei) of nemen we alleen iets te drinken.

Aanbeveling

Restaurant Los Naranjos is een aanrader voor iedereen die de Lecrin Vallei bezoekt (mits je de hond thuis laat). Met een vriendelijke bediening, een prachtig terras met uitzicht, en een kindvriendelijke omgeving biedt het een complete ervaring. De nadruk op glutenvrije gerechten maakt het bovendien een geschikte optie voor een breed publiek.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)