Restaurant La Roka in Salobreña

Wandelend door de charmante straatjes van Salobreña stuitte ik op een culinaire verrassing: Restaurant La Roka. La Roka bevindt zich in het oude centrum en biedt een adembenemend uitzicht. Je vindt het restaurant op een paar meter lopen van Radio Salobreña en het kasteel. Parkeren kun je trouwens uitstekend in de buurt op het parkeerplaatsje bij Radio Salobrena en Mirador Enrique Morente .

Een terras met uitzicht

Ondanks de frisse avondlucht, kozen we ervoor om op het ruime uitnodigende terras te zitten. Het biedt een panoramisch uitzicht op Monte los Almendros, het strand en het kasteel van Salobreña – een plaatje dat haast te mooi is om waar te zijn, alsof we in een schilderij waren gestapt! Helaas was het wel donker maar des te meer reden om nog es terug te komen bij daglicht of nog beter zonsondergang!

Bijzondere service

De bediening was snel en attent. Een bijzonder detail: de ober droeg een button om aan te geven dat hij slechthorend is.  Dit was een nuttige herinnering om duidelijk te spreken. Een klein detail maar het toonde wel de inclusiviteit van het restaurant. De service van al het personeel was erg vriendelijk.

Menu met karakter

De menukaart trok direct de aandacht met grappige illustraties en creatieve gerechtnamen. De keuze was ruim, met opties voor iedereen – inclusief vegetariërs zoals ik maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een glutenintolerantie. Het menu van La Roka is seizoensgebonden en verandert regelmatig. Ik koos vanavond voor een rijstnoedelgerecht met groenten, terwijl mijn vriend zich liet verleiden door een vleesgerecht.

Een culinaire ervaring

De gerechten waren een feest voor de zintuigen: rijk gevuld, smaakvol en perfect bereid. Mijn vegetarische groentegerecht was verrassend en goed vullend! Heerlijk! Eigenlijk best jammer dat ik daarna geen desert meer op kon. Maarrrrr des te meer reden om snel weer een keer te gaan. Ook het vleesgerecht van mijn vriend smaakte voortreffelijk heb ik mij laten vertellen.

Een blik op de borden van de andere gasten en de overige gerechten op de menukaart bevestigde dat dit echt een gastronomische ervaring is La Roka biedt een unieke combinatie van traditionele Andalusische keuken en moderne technieken. De gerechten op de borden van de andere gasten zagen er namelijk ook allemaal prachtig gepresenteerd uit!

La Roka: een aanrader

Na deze heerlijke ervaring kan ik volmondig zeggen dat La Roka een must-visit is in Salobreña. Of je nu komt voor het uitzicht, de unieke sfeer, of de heerlijke gerechten, dit restaurant stelt sowieso niet teleur. Binnenkort plannen we weer een uitje naar La Roka mjammmmmmmm.

Als ik kijk naar de reviews op Tripadvisor benadrukken mensen de unieke en heerlijke menu-items, zoals hamburgers, Jamaicaanse jerk garnalen en verschillende tapas. Het moderne Spaanse fusionmenu van het restaurant onderscheidt het van andere lokale eetgelegenheden. Ik ga volgende keer uiteraard weer voor een vegetarisch gerecht en mijn vriend waarschijnlijk voor vlees of vis… of allebei!

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)