Ontdek de wereld van Rancho Everfree – een paradijs voor paardenvrienden

Als een liefhebber van natuur en dieren, had ik nooit gedacht dat ik zo’n bijzondere plek zou ontdekken als Rancho Everfree. Mijn avontuur gaat van start via een tip van een dame die ik ken in La Herradura (🙏 Kassandra)! Rancho Everfree is een plekje waar je kunt paardrijden in Andalusie verstopt in de bergen tussen Nerja en La Herradura met een adembenemend uitzicht op de zee en onder meer de baai van Playa Cantarrijan en playa de las Alberquillas.

Een schilderachtige route naar vrijheid

Mijn reis naar Rancho Everfree begon na de snelweg met een rit over een kronkelige bergweg. Ik kende de weg niet en leek mij een uitdaging daarom bleef ik beneden wachten. Gelukkig bood Katti, de hartelijke eigenaresse van de manege en onze redder in nood, aan om ons op te halen bij Moto Rockbar HS, beneden aan de berg. Na een slechts 9 minuten durende tocht vol adembenemende uitzichten, kwamen we aan op de manege. De weg bleek achteraf ook helemaal niet zo eng als ik dacht. Meevaller dus!

Een oase van rust en natuur

Bij aankomst was ik direct onder de indruk van de serene schoonheid van de plek. Rancho Everfree is niet zomaar een manege; het is een oase waar zelfs iemand zoals ik, die normaal gesproken niet zo’n held is met paarden, zich helemaal thuis voelt. Mijn dochter was meteen enthousiast en kon haar geluk niet op.

Een paardadijs voor jong en oud

Terwijl mijn dochter onder de deskundige begeleiding van Katti de fijne kneepjes van het paardrijden leerde, vond ik een perfecte plek om remote te werken en te genieten van de rustgevende omgeving. De manege is ideaal voor zowel ervaren ruiters als beginners.

Bijzondere bewoners: rescue paarden

Een uniek aspect van Rancho Everfree is dat de paarden rescue paarden zijn. Ze leven niet in boxen, maar hebben de vrijheid om rond te dwalen in hun natuurlijke habitat. Mijn dochter kreeg de kans om een privéles te volgen, wat ze geweldig vond. Na de les mocht ze helpen met voeren en borstelen – een ervaring die ze niet snel zal vergeten.

Een buitengewone buitenrit

We besloten ook om een buitenrit te boeken. De passie en liefde van de eigenaren voor hun paarden is overduidelijk en dit straalt af op de gehele ervaring. Na de buitenrit was mijn dochter zo enthousiast dat we besloten regelmatig terug te komen voor privélessen, groepslessen en om te helpen met de verzorging van de paarden.

Meer dan paardrijden alleen

Wat Rancho Everfree echt uniek maakt, is de combinatie van de prachtige omgeving Andalusie, de rustige en goed getrainde paarden, en de warme, deskundige begeleiding van Katti. Het uitzicht vanaf de ranch is adembenemend, een herinnering die voor altijd in ons hart gegrift zal staan.

Mijn aanbeveling

Als je ooit in de buurt van La Herradura / Nerja bent en op zoek naar een onvergetelijke ervaring, dan is Rancho Everfree een absolute must-visit. Of je nu een ervaren ruiter bent of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur en de lieve paarden, Rancho Everfree biedt voor ieder wat wils. Het was een ervaring die ons dichter bij de natuur bracht en liet zien hoe bijzonder de band tussen mens en dier kan zijn. Dankzij Katti en haar team, hebben we niet alleen genoten van de prachtige omgeving en de paarden, maar ook van een stukje innerlijke rust en vrijheid. Ik zou zeggen in volle galop er naar toe!

Rancho Everfree biedt trouwens van alles aan: van buitenritten tot lessen en ponyactiviteiten, allemaal in kleine groepjes voor een persoonlijke ervaring in een van de mooiste gebieden van Spanje​. Als extra bonus: ze halen je ook nog op uit de nabijgelegen dorpen!

Bezoek Rancho Everfree en ervaar het zelf!​

1 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)