Omdat mijn dochter zo dol is op paarden een hele pagina voor het paardrijden. Deze is uiteraard nog in ontwikkeling.

Paardrijden aan de Costa Tropical biedt een unieke ervaring voor zowel ervaren ruiters als beginners. De regio, bekend om zijn prachtige stranden en valleien, is ideaal voor het verkennen te paard. Er zijn verschillende lokale maneges die een reeks activiteiten bieden, waaronder begeleide wandelingen door het adembenemende Andalusische landschap, langs rivierbeddingen en over de prachtige stranden van de Costa Tropical.

De maneges bieden lessen voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, groeps- of privélessen, en zelfs een Pony Club voor kinderen. Voor de avontuurlijker ingestelde personen, zijn er mogelijkheden voor dagtochten of zelfs meerdaagse excursies met overnachtingen en maaltijden inbegrepen. Professionele instructeurs zijn beschikbaar voor het trainen van paarden in dressuur en meer geavanceerde rijtechnieken.

Een opvallende locatie is Rancho Everfree, gelegen tussen Nerja en La Herradura, met een prachtig uitzicht op Playa Cantarrijan en de zee. Dit kleine, door paardenliefhebbers gerunde bedrijf biedt ritten, lessen en activiteiten, waaronder een ponyclub voor kinderen. In de buurt van Rancho Everfree bevindt zich Finca Mariposa, een vakantieoord voor gezinnen dat nauw samenwerkt met de manege.

Andere centra bieden eveneens een verscheidenheid aan diensten, waaronder paardrijtochten in de bergen en op stranden, gekwalificeerde rijinstructeurs, ponyclubs voor kinderen, paardentherapie en de organisatie van verjaardagsfeestjes met paarden. Sommige centra bieden zelfs speciale arrangementen aan, zoals “Paseo en Bar de Playa”, waarbij een strandrit wordt gecombineerd met drankjes en tapas, en programma’s voor kinderen zoals de ANDALE PONY CLUB, waar kinderen spelenderwijs leren rijden en voor pony’s zorgen​.