Een uitdagende route naar Junta de los Rios

Laatst besloten we om naar Junta de los Rios in het prachtige Otívar, Spanje, te gaan. Ik had al zoveel gehoord over deze plek, maar pfffff, wat was ik nerveus! Voordat je het terrein betreedt, dien je een bedrag van 5 euro per persoon en 5 euro voor de auto te betalen. Het natuurgebied, dat privébezit is, wordt toegankelijk nadat je hebt betaald en door de toegangspoort rijdt. Eenmaal daar begint de echte tocht! De reis, die start vanaf de poort en ongeveer 20 tot 30 minuten duurt, staat bekend om zijn uitdagende karakter. Stel je een smalle, hobbelige onverharde weg voor, die je maag op de proef stelt met elke bocht. Gelukkig hoefde ik niet zelf te rijden – een hele opluchting! Mijn dochter zat met Rafeltje, de hond, achterin en leek het allemaal niet zo spannend te vinden. Allerlei gedachten flitsten door mijn hoofd.. en ook het feit dat we totaal geen mobiel bereik meer hadden….aaarghhh…dat maakte de rit extra spannend….Ineens vond ik het ook geen opluchting meer dat ik niet zelf hoefde te rijden. De controlfreak in mij kwam omhoog en IK kan natuurlijk ZELF het allerbeste rijden… ik wil mijn lot niet in de handen van een ander leggen! Er werd niet meer geruild van chauffeur en ik moest het er maar mee doen, onderweg sloeg ik doodsangsten uit… maar goed.. we zijn er gelukkig nog dus achteraf had de chauffeur het best top gedaan. De rit naar Junta de los Rios was dus een avontuur op zich. Met onze trouwe gehuurde Opel Corsa – niet bepaald een off-road voertuig – was het een spannende rit, deze deed het verbazingwekkend goed, ondanks de uitdagende omstandigheden, maar we hebben het gehaald! . De meningen over de weg zijn verdeeld maar gelet op de grote hoeveelheid bezoekers van Junta de los Rios lijkt men zich er toch overheen te zetten. Je keert ook niet zo snel even om als je onderweg bent.. dat scheelt. Check ook even de reviews op Tripadvisor voor je gaat!

Voorbereiding is nodig

Bij aankomst werden we naar een parkeerplaats begeleid door een vriendelijke local. Waterschoentjes aan en daar gingen we! Het pad naar de rivier en de natuurlijke zwembaden was rotsachtig, dus goede schoenen zijn een must. Gelukkig waren onze waterschoenen perfect voor deze taak.  Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk goede schoenen zijn op het rotsachtige pad naar de rivier. En onthoud: neem alles wat je nodig hebt mee, inclusief eten, drinken en zonnebrandcrème, want er zijn geen voorzieningen ter plekke. Respecteer de natuur – neem je afval weer mee naar huis.

De pracht van Junta de los Rios

Wat betreft de rivieren zelf, wow! De stroming was behoorlijk sterk, en de gladde rotsen waren tricky. Extra aandacht was nodig, vooral als je met kinderen of honden bent. De samenvloeiing van de Río Verde en Río Negro is iets wat je moet zien om te geloven. Het kristalheldere water en de weelderige omgeving maakten de hele reis de moeite waard. Het is een perfecte plek voor zwemmen, picknicken, en gewoon genieten van de ongerepte natuur. Fijn ook dat er veel schaduwplekken zijn aangezien het augustus is.

De Río Verde staat bekend om zijn heldere, schone wateren, terwijl de Río Negro, zoals de naam al doet vermoeden, dieper en donkerder van kleur is. De combinatie van deze twee rivieren vormt een uniek natuurlijk spektakel en draagt bij aan de charme en aantrekkelijkheid van dit gebied in Andalusië. Kristalhelder water, weelderige groene omgevingen – het leek “The blue lagoon” wel!

Activiteiten voor avonturiers

Voor de avonturiers onder ons biedt Junta de los Rios tal van mogelijkheden. Je kunt er uitstekend wandelen maar er is meer. Van canyoning tot rotsklimmen, er is voor ieder wat wils. Er kwamen ook regelmatig groepjes langs in klimornaat onder begeleiding van een instructeur. Ik hield het zelf bij zwemmen samen met mijn gezin dat vond ik al een spektakel.

De terugrit om het gebied uit te komen was ook best spannend aangezien we drie tegenliggers tegen kwamen. Desondanks toch ook weer gered!

Kortom, Junta de los Rios was een onvergetelijke ervaring. Het was een perfecte combinatie van natuur, avontuur, en culturele verrijking. Een echte aanrader voor iedereen die houdt van de buitenlucht en het ontdekken van de verborgen parels van landelijk Andalusië.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)