Markt in Salobreña

Mercado Municipal (overdekt)

Eén van de hoogtepunten is de overdekte stadsmarkt de mercado municipal, C. Fábrica Nueva. Van dinsdag tot en met zondag biedt deze markt een scala aan producten, waaronder verse vis, tropisch fruit en andere lokale producten, bloemen en diverse artikelen. In de nabijgelegen straten, zoals García Lorca en Antonio Machado, vind je winkels gespecialiseerd in sieraden, decoratie, souvenirs, schoenen en meer. Deze winkelstraten vormen het commerciële hart van Salobreña.

Openlucht markt

Naast de stadsmarkt organiseert Salobreña ook wekelijkse openluchtmarkten. Elke dinsdag vindt de markt plaats op de Plaza del Mercado en elke vrijdag zowel op de Plaza del Mercado als in het Parque de la Fuente. Deze markten bieden een verscheidenheid aan producten, van seizoenskleding tot geschenken en traditioneel aardewerk.

Biologische markt

Voor de liefhebbers van biologische en duurzame producten is de Ecomercado een niet te missen evenement. Deze populaire markt, die elke tweede zondag van de maand (behalve in de zomer) wordt gehouden op de Plaza de La Rosa, biedt een scala aan bioproducten, van fruit en groenten tot wijn. Bovendien zijn er zelfgemaakte producten zoals cosmetica te vinden. De Ecomercado staat ook bekend om zijn zaad- en plantenruil, een initiatief dat de lokale biodiversiteit en duurzame praktijken bevordert.

De rommelmarkten aan de Costa Tropical in Spanje, met name in de steden Almuñecar, Motril, Nerja, en La Herradura, bieden een boeiende mix van lokale cultuur, handwerk, en antiek.

Markt in Almuñecar

Wekelijkse markt op vrijdag

Een van de meest populaire markten is de wekelijkse straatmarkt, gehouden op vrijdagen. De markt staat bij de P4 Parking, naast de rivier Rio Seco. Hier vind je een breed scala aan producten: verse groenten en fruit direct van de boeren, traditionele Spaanse lekkernijen, kleding, en huishoudelijke artikelen. Het is een perfecte plek om rond te struinen, lokale delicatessen te proeven en te genieten van de levendige sfeer.

Ambachtelijke markt

Een andere trekpleister is de ambachtelijke markt. Deze vindt meestal plaats in de zomermaanden en biedt een platform voor lokale kunstenaars en ambachtslieden om hun werk te tonen. Van handgemaakte sieraden tot unieke keramiek, het is een uitstekende plek om een uniek aandenken of cadeau te vinden. De exacte locatie kan variëren, maar wordt meestal gehouden in het historische centrum of langs de strandpromenade.

Maar het zijn niet alleen de traditionele markten die Almuñécar speciaal maken. De stad herbergt ook een aantal tweedehandsmarkten, of ‘rastros’, die een totaal andere winkelervaring bieden. Deze markten zijn een paradijs voor koopjesjagers en liefhebbers van vintage en antieke voorwerpen. Je kunt hier alles vinden, van oude boeken en platen tot vintage kleding en antiek meubilair. Een daarvan is de Rastro de Almuñécar. Elke zondag bij Estadio Municipal Francisco Bonet.

Markt in Motril

In Motril vinden twee keer per week markten plaats, op dinsdag en vrijdag, van 9:00 tot 14:00 uur aan de Avenida Rambla de los Álamos. Met ongeveer 90 kramen, kunnen bezoekers hier een breed scala aan producten vinden, zoals vers fruit en groenten, kleding, schoenen, tassen, huishoudelijke artikelen, drogisterijproducten, kazen, en zoetwaren.

Markten in Nerja

Nerja herbergt twee wekelijkse markten. De eerste is de dinsdagmarkt, die het hele jaar door gehouden wordt (behalve op feestdagen), van 8:00 tot 14:00 uur. Deze markt biedt een diversiteit aan producten, van verse groenten en fruit tot cosmetica en huishoudelijke artikelen. Het is een typische openluchtmarkt met een levendige sfeer.

Op zondag wordt de rastrillo van Nerja georganiseerd door de ONG club de los Leones. Deze markt, die ook plaatsvindt van 8:00 tot 14:00 uur, onderscheidt zich door zijn aanbod van tweedehands en handgemaakte producten en trekt verkopers van verschillende nationaliteiten aan.

Markten in La Herradura

In La Herradura is de Municipal Market van maandag tot zaterdag geopend van 9:00 tot 14:00 uur op Paseo Andrés Segovia. Hier vind je verse voedingsmiddelen en bloemen, met bloemen beschikbaar op dinsdag en zaterdag. Bovendien is er elke zondag een Mercadillo in Plaza Nueva, in het centrum van de stad, van 9:00 tot 14:00 uur. Vlooienmarkt.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)