Dus daar zat ik dan, op de grond, op mijn ruime terras in Salobreña, dromend van de perfecte loungeplek om van mijn ochtendkoffie te nippen en in de avond met op zijn minst een wijntje, een cerveza of clara de sterren te bewonderen. Stel je voor: een ruim terras, een zachte bries en ik daar, zittend op de grond, dromend van een ideale plek om wakker te worden met een ‘bakkie’, te genieten en later op de dag naar de sterren te kijken… een leeg en groot terras.. niks om op te zitten…

Maar een standaard zitbank? De gebruikelijke opties van bouwmarkten en tuincentra leken niet bestand tegen de zon en zoute zeelucht van mijn thuis. Wat ik zocht, was iets duurzaams, niet kapot te krijgen, uniek, een echte blikvanger die het hele jaar door zou schitteren op mijn terras. Weerbestendig, natuurlijk, want ik had geen zin in een ren-en-vlieg-show elke keer als het weer omsloeg. Dit leidde mij naar een avontuurlijke zoektocht online.

Eerst verkende ik tweedehands advertenties. Uren van scrollen en klikken gingen voorbij, maar helaas, geen enkel meubelstuk kon mijn hart sneller doen kloppen. Ik realiseerde me al snel dat tweedehands jammer genoeg niet de oplossing was voor mijn terras.

Daarna kwam de doorbraak. Op Instagram, waar ik op zoek was naar inspiratie, stuitte ik op een lokale ambachtelijke meubelmaker in Salobreña, bekend (nog niet bij mij maar inmiddels wel!) om zijn prachtige handgemaakte meubels. Dit was niet alleen een kans om mijn terras te verrijken, maar ook om de lokale economie te ondersteunen.

Carpinteria Echertea

Het contact met de meubelmaker Carpinteria Echertea, via naar ik vermoed zijn vrouw, verliep soepel en modern: via Instagram vond ik zijn telefoonnummer en via WhatsApp plaatste ik mijn bestelling. De keuze voor de stoffen voor de kussens was een gezellige bezigheid met mijn dochter, we kozen voor een streepjespatroon, ook via WhatsApp. Wat een gemak!

De levering was snel, een aangename verrassing. Maar toen de meubels arriveerden, werd ik geconfronteerd met verouderde genderverwachtingen. De bezorger zocht naar de ‘man des huizes’ voor het zware tilwerk hahahahaha. Ik was verrast, maar IK kan ook tillen! Maar kolere wat waren die banken zwaar, viel toch een beetje tegen….. ik vrees ook dat met alleen mijn hulp we niet ver de trap op komen… Gelukkig schoten mijn behulpzame overburen te hulp, specifieker: de overbuurman (op aansporing van zijn vrouw) en samen kregen we de zware meubels toch op hun plek.

Nu, met de banken op mijn terras, kijk ik uit naar vele momenten van ontspanning en genieten. Dit avontuur heeft me niet alleen prachtige terrasmeubels opgeleverd, maar ook een verhaal dat de warmte en gemeenschap in mijn buurt benadrukt. Proost op vele koffiemomenten en sterrennachten met bijvoorbeeld een lekker wijntje op mijn droomterras!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)