by Eva

Share

2,5 min readCategories: Praktische informatie, SalobreñaBy

Share

Bereik de Costa Tropical en in het bijzonder Salobreña: vliegvelden en vervoer

Salobreña aan de Costa Tropical, is gemakkelijk bereikbaar vanaf verschillende vliegvelden. Je kunt kiezen voor een huurauto, taxi of het openbaar vervoer om deze prachtige bestemming te bereiken. Voor een diepere verkenning van de regio buiten Salobreña is een huurauto de beste keuze. Tip: gezien de smalle straatjes van het oude centrum van Salobreña, is een kleinere auto aan te raden. Wil je met de trein? Dat kan, ik heb hier een ander artikel voor gemaakt.

Vanuit Nederland kun je via diverse maatschappijen naar Malaga vliegen maar vanaf het najaar 2024 vliegt Transavia ook rechtstreeks naar Granada! Granada ligt veel dichterbij Salobreña!

Slim reizen: deel een rit met BlaBlaCar

Een handige tip voor budgetreizigers is de BlaBlaCar-app. Deze gebruiksvriendelijke app, beschikbaar in meerdere talen, stelt je in staat om een rit te delen vanaf vliegvelden zoals Malaga. De prijs van zo’n ritje naar Salobreña is ongeveer 7 euro per persoon op het moment van schrijven. Economisch en duurzaam!

Salobreña: dorpje met centrale ligging

Salobreña, gelegen in het zuiden van de provincie Granada, is omgeven door Motril en Almunécar. Het dorp bevindt zich op een strategische locatie, dicht bij drie grote steden en drie luchthavens, allemaal op ongeveer een uur rijden. Salobreña ligt op ruim een uur rijden van het Sierra Nevada ski-oord,

De afstanden tot enkele belangrijke bestemmingen zijn:

  • Granada: 35-40 minuten
  • Sierra Nevada Skigebied: 70 minuten
  • Nerja: 25 minuten
  • Motril: 5 minuten

Luchthavens in de buurt van Salobreña

Per taxi naar Salobreña

Een taxi vanaf Malaga Airport naar Salobreña kost ongeveer 100 euro. Voor taxi’s in Salobreña kun je bellen naar 958 610 926.

Openbaar vervoer

Vanaf Malaga is Salobreña goed bereikbaar met de bus, voorzien van airconditioning. Bekijk hier de actuele vertrektijden en tarieven.

Voor reizen vanaf Malaga Airport neem je eerst de bus of trein naar Malaga centrum en vervolgens de bus naar Salobreña. Bus stopt direct voor de aankomsthal en gaat ongeveer elk half uur. De trein is ook mogelijk. De trein is iets sneller. Voor de trein loop je zodra je de aankomsthal uitloopt rechtdoor, steekt over en je stapt bijna het treinstation in. Neem de trein naar Malaga Maria Zambrano en loop door de stationshal naar het busstation. Vanaf Malaga zelf naar Salobreña is het ongeveer anderhalf tot 2 uur reizen met het openbaar vervoer.

Vanaf Granada is Salobreña slechts 40 minuten met de bus, met een ticketprijs van ongeveer 7 euro.

Trein

Meer informatie in dit artikel.

Autohuur: flexibiliteit en gemak

Vanaf Malaga Airport naar Salobreña per huurauto duurt ruim een uur. Buiten het hoogseizoen zijn er voordelige vluchten beschikbaar vanaf Rotterdam Airport met luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia en Ryanair.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

B L I J F  O P  D E  H O O G T E

Geef je zelf op voor de nieuwsbrief (nope.. we gaan niet spammen)